Over ons

Students for Children is een organisatie die volledig wordt bestuurd door studenten. Als ontwikkelingsorganisatie zetten wij ons in om onderwijs voor kansarme kinderen in ontwikkelingsgebieden mogelijk te maken. Wij geloven dat onderwijs de vicieuze armoedecirkel kan doorbreken. Een kind dat onderwijs heeft gevolgd kan later namelijk meer geld verdienen. Daarom vinden wij het belangrijk om onderwijsprojecten te steunen waarmee kinderen een betere toekomst kan worden geboden. Hoe wij dat doen? Door kleinschalige en lokaal opgezette onderwijsprojecten te steunen. Als je wilt weten wat voor projecten we steunen en hoe wij beslissen deze te steunen kan je een kijkje nemen op onze projectenpagina. Hier vind je ook de projecten die wij op dit moment steunen en welke wij in het verleden hebben gesteund.

Wereldwijd onderwijs

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk kinderen in ontwikkelingsgebieden toegang te geven tot onderwijs.

Lokaalgericht

Wij hechten er veel waarde aan om de lokale bevolking bij de projecten die wij steunen te betrekken.

Studenten

Students for Children is uniek, omdat het bestuur geheel uit studenten bestaat die zich vrijwillig inzetten.

Overheadkosten

Wij hanteren een overhead van minder dan 10 procent: bijna alle inkomsten gaan direct naar onze projecten.

 

 

 

Hoe gaan wij te werk?

Wij halen in Nederland geld op om deze onderwijsprojecten te kunnen steunen. Wij hebben een aantal vaste donateurs die ons maandelijks steunen. Ook worden maandelijks evenementen georganiseerd om geld op te halen. Tot slot zijn er door het jaar heen verschillende acties met scholen, verenigingen en bedrijven om inkomsten te genereren.

Students for Children is door de belastingdienst erkent als een ANBI-stichting (Algemeen Nuts Bedrijf Instelling). Wij hebben geen erkend CBF-keurmerk, ondanks dat wij wel aan alle voorwaarden voldoen. Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk geld uit te geven aan onze projecten, maar voor dit keurmerk moet betaald worden. Het is daarom onze bewuste beslissing dit keurmerk niet aan te vragen.

Benieuwd naar onze plannen dit jaar? Bekijk ons beleidsplan van 2018!

Beleidsplan 2019


Het bestuur

Students for Children is een unieke organisatie omdat het bestuur volledig bestaat uit studenten die zich vrijwillig inzetten om onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden mogelijk te maken. Op dit moment bestaat het bestuur uit zes studenten. Deze studenten hebben allemaal een verschillende achtergrond en opleiding. Gezamenlijk zetten zij zich in om onderwijsprojecten te beoordelen, activiteiten te organiseren en er voor te zorgen dat Students for Children het werk kan voortzetten. Graag stellen wij ons aan je voor.

 

 

Voorzitter
Faye Price, bestuurslid sinds september 2018
Studie: Europese Studies (UvA)
E-mail: voorzitter@studentsforchildren.nl

Secretaris
Sandra Groenhuijsen, bestuurslid sinds september 2018
Studie: Criminologie (UvA)
E-mail: secretaris@studentsforchildren.nl

Evenementencoördinator
Lotje van Walsem, bestuurslid sinds maart 2018
Studie: Economie en Bedrijfskunde (UvA)
E-mail: events@studentsforchildren.nl

Evenementencoördinator
Sophie van Elderen, bestuurslid sinds september 2018
Studie: Engels (UvA)
E-mail: events@studentsforchildren.nl

Marketingcoördinator
Lotte van Oosterhout, bestuurslid sinds januari 2018
Studie: Sustainability (VU)
E-mail: marketing@studentsforchildren.nl

Projectcoördinator
Samantha Biegel, bestuurslid sinds juli 2018
Studie: Artificial Intelligence (UvA)
E-mail: projects@studentsforchildren.nl

 

 

 

De Raad van Advies

Het bestuur kan altijd advies inwinnen bij de Raad van Advies. Deze bestaat uit oud-bestuursleden die graag betrokken blijven bij Students for Children. Het advies van de Raad van Advies is niet bindend maar er wordt door het bestuur altijd veel waarde aangehecht. Met hun ervaring en inzicht is de Raad van Advies daarom een belangrijk onderdeel van Students for Children. Op dit moment bestaat de Raad van Advies uit de volgende oud-bestuurders:

 

 

Iris Lommerse
Bestuurslid van oktober 2015 t/m december 2016

Britt Stenberg
Bestuurslid van 2015 t/m 2016

Brandon Meetz
Bestuurslid van oktober 2017 t/m januari 2019

 

Lara Wouters
Bestuurslid van mei 2016 tot juni 2017

Jasmyn Menara
Bestuurslid van maart 2017 tot januari 2019

Financiën

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk van het geld dat wij beschikbaar hebben wordt besteed aan de projecten die wij steunen. Daarom wordt niet meer dan 10% van onze uitgaven besteed aan marketing-, organisatie- en administratiekosten. Meestal wordt er zelfs 95% van het beschikbare geld aan ontwikkelingsprojecten uitgegeven. Omdat wij het belangrijk vinden om open, eerlijk en transparant te zijn, kun je hieronder de jaarverslagen van de afgelopen jaren downloaden. Heb je toch nog vragen? Stel ze ons dan, wij beantwoorden ze graag.

Geschiedenis

In 2003 ging Ralph Bronsema met een uitwisselingsorganisatie naar Brazilië om vrijwilligerswerk te doen met straatkinderen. Eenmaal terug in Nederland wilde hij zich blijven inzetten voor een betere leefsituatie voor kinderen in ontwikkelingslanden. Toen Ralph het gevoel had dat meer studenten zich voor dit doel zouden willen inzetten was de basis voor  Students for Children gelegd.

Hij verzamelde enthousiaste studenten om zich heen en vormde een bestuur. Samen zorgden zij ervoor dat Students for Children op 10 oktober 2006 officieel werd opgericht. Sindsdien hebben vele studenten zich vrijwillig ingezet voor de stichting. Dankzij hun inzet is de stichting gegroeid tot wat het nu is, en we blijven stappen maken!