Op 21 april 2015 heeft het Erasmus Student Netwerk Utrecht, ESN Utrecht, een geweldig feest georganiseerd in Club Poema (Utrecht). Een aantal opbrengsten van dit feest zijn gedoneerd aan Students for Children om verschillende projecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen!

Het thema van de avond was ‘Children’s playground’. Dit thema werd ook echt letterlijk nageleefd: Op het feest kon er twister gespeeld worden, er was een ballenbak aanwezig en je kon een suikerspin halen. Ook de bezoekers hadden zich totaal in het thema ondergedompeld: sommige kwamen in een superman-outfit of in het kostuum van een schoolmeisje. Er waren zelfs enthousiastelingen die enkel in een luiers een dansje kwamen wagen. Geld werd opgehaald via collectebussen, het verkopen van suikerspinnen en het verkopen van broodjes bapao. Ook waren wij niet te missen: bij de garderobe stonden grote banners van Students for Children.

Het feest was een groot succes waarbij ongeveer 700 bezoekers zijn komen feesten voor Students for Children! Wij hadden collectebussen klaargezet én maakte heel de avond foto’s (die trouwens terug te zien zijn op onze facebook). Hiervoor hadden we een special photobooth opgezet. De studenten konden zich hier laten fotograferen voor een twister-achtergrond met een aantal accessoires. Zoals op de foto’s is te zien kon men onder andere gebruik maken van strandballen, plastic pistooltjes, gekke hoeden en ander kinderspeelgoed.

Bij deze willen wij nogmaals ESN Utrecht bedanken voor het geweldige feest. Wij vonden het heel erg leuk. De opbrengsten dragen bij aan onze missie: onderwijs voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk maken. Dit doen wij door lokaal geïnitieerde en kleinschalige projecten te ondersteunen in ontwikkelingslanden. Wij geloven dat onderwijs de vicieuze cirkel van armoede kan doorbreken. Feesten om onze missie na te streven en mensen kennis te laten maken met Students for Children klinkt niet zo heel zwaar toch? Vonden wij ook niet. Kom jij de volgende keer ook feesten voor Students for Children?