Missie
Students for Children zet zich in om onderwijs voor zoveel mogelijk kinderen in ontwikkelingslanden mogelijk te maken. We hebben de volgende drie doelstellingen:
  • Een toename van het aantal kinderen dat onderwijs volgt.
  • Verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in ontwikkelingslanden.
  • Ontwikkeling van (onderwijsgerelateerde) praktische vaardigheden van de betrokken.
Strategie
Het initiatief komt altijd vanuit de lokale bevolking. Students for Children onderhoudt intensief contact met onze projectpartners.
Ieder kind moet basiskennis hebben van bijvoorbeeld lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast kan het belangrijk zijn om bepaalde vaardigheden op te doen om zelfredzaam te worden, bijvoorbeeld voedsel verbouwen of technische vaardigheden.
Ook in ontwikkelingslanden worden moderne communicatiemiddelen gebruikt. Kinderen moeten daarom ook computervaardigheden opdoen, zoals typen en leren het internet te gebruiken.
De projecten van Students for Children hebben altijd als doel om een langdurige impact te hebben.
Bekijk onze projecten
Onderwijs
Students for Children gelooft dat onderwijs de vicieuze cirkel van armoede kan doorbreken. Kinderen hebben uiteraard meteen profijt van vaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast draagt het bij aan hun eigen waarde en wapent het hen tegen uitbuiting en geweld. Kinderen die naar school gaan, hebben veel minder kans om in de criminaliteit te belanden. Op langere termijn hebben volwassen die als kind onderwijs hebben genoten een hoger inkomen. Met deze inkomsten kunnen zij hun kinderen weer een betere toekomst geven. Zo kunnen we samen met onderwijs de cirkel van armoede doorbreken!
Bekijk de evenementenkalender

Kom naar één van onze evenementen

Students for Children organiseert regelmatige evenementen voor studenten om geld in te zamelen voor onze onderwijsprojecten. Zo doneer je geld terwijl jij ook nog eens een leuke avond hebt!
Bekijk de evenementenkalender
Nieuwsblog
  • Bootcamp1

Spierpijn voor onderwijs (Students for Children Bootcamp)

mei 13th, 2015|0 Comments

Bootcamp voor Students for Children. De zon scheen en het gras was droog, waardoor het een prachtige dag zou kunnen zijn voor een bbq, feest of… een bootcamp. Juist! Op donderdag 23 april was het zover: de eerste Students for Children […]

  • Feesten Students for Children ESN Utrecht

Feesten voor Students for Children

mei 6th, 2015|0 Comments

Op 21 april 2015 heeft het Erasmus Student Netwerk Utrecht, ESN Utrecht, een geweldig feest georganiseerd in Club Poema (Utrecht). Een aantal opbrengsten van dit feest zijn gedoneerd aan Students for Children om verschillende projecten […]

  • Gregorius college

Vastenactie St. Gregoriuscollege

april 15th, 2015|0 Comments

Na het enorme succes van de actie die de leerlingen van het Bonifatiuscollege in Utrecht hadden georganiseerd, deden ook de leerlingen van het St. Gregoriuscollege in Utrecht hun uiterste best zo veel mogelijk geld voor […]

  • Boniactie

Bonifatiuscollege uit Utrecht zamelt € 7.744 in!

februari 20th, 2015|0 Comments

Op 10 februari was het dan zo ver: de driedaagse Boniactie op het Bonifatiuscollege in Utrecht ging van start! Onze projectcoördinator, Lida, en voorzitter, Lucia, bouwden ’s ochtends de stand op en net toen de […]