India (Pushkar)

Wat we doen

Kinderen uit Pushkar die tot voor kort een broos toekomstperspectief hadden, gaan nu dagelijks naar school toe. Dit is mogelijk gemaakt door onder andere hun inschrijfgeld, uniforms, schoolmateriaal en lunchpakketten te betalen.

Aantal kinderen

Het aantal kinderen dat Students for Children steunt is opgelopen tot twintig. Zij hebben uiteenlopende leeftijden en volgen dan ook onderwijs dat aansluit bij hun situatie en leerniveau.

Kosten

Het kost zo'n 100 euro om een kind voor een jaar naar school te kunnen sturen. Voor het huidige schooljaar heeft Students for Children voor de 20 kinderen dan ook ongeveer 2000 euro overgemaakt.

Projectpartner

De bijdrage van Students for Children aan dit schoolproject is onderdeel van het Sona Pushkar Project, dat is opgezet door Stichting Ohmnia.

Het Sona Pushkar Project richt zich op het helpen kansarme families uit de Indiase stad Pushkar. Honderden gezinnen wonen in zelfgemaakte tenten en moeten zich zien te redden zonder inkomen en educatie. Toen Jaira tijdens haar reis door India met eigen ogen zag in wat voor erbarmelijke omstandigheden deze mensen leven, wilde ze graag iets voor hen betekenen. Daarom besloot ze als 21-jarige studente om haar eigen stichting op te richten, waarmee ze het Sona Pushkar Project startte. De eerste grote klus was de bouw van The Blue House: een onderkomen waar vijf volledige gezinnen konden gaan wonen. Bovendien stuurde Jaira maandelijks voedselpakketten richting Pushkar.

De volgende stap van het Sona Pushkar Project was om de jeugd toegang tot onderwijs te geven. Op die manier kan de vicieuze cirkel van armoede in het gebied doorbroken worden. Students for Children draagt graag bij aan dit initiatief. Hierbij hebben we veel hulp gehad van leerlingen van het Cartesius 2, die een sponsorloop hebben georganiseerd voor het Sona Pushkar Project. Inmiddels gaan er dagelijks twintig kinderen naar school toe. Hun leeftijden lopen erg uiteen: de jongste is 3 jaar oud en de oudste 16. Zij volgen onderwijs dat past bij hun leeftijd en leerniveau. Zo volgt de oudste groep kinderen onderwijs dat hun voorbereid om deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt.

De meeste kinderen wonen in tenten in de woestijn, waar ze geen geschikte plek hebben om huiswerk te maken of lekker te spelen en knutselen. Daarom is er een 'After School Program' van start gegaan in the Blue House begonnen. Vijf dagen per week eten de kinderen daar lunch na school en komt er een lerares langs om te helpen met huiswerk en bijles te geven. Omdat de kinderen van alle leeftijden zijn, is het After School Program in the Blue House ingedeeld in drie klassen: het eerste uur krijgen de vijf jongste kindjes (3 tot en met 6 jaar oud) les, het tweede uur krijgen de kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud les en als laatst de kinderen die boven de 12 zijn.

Tot slot wordt er ook aandacht gegeven aan de rol van de ouders. Er lopen verschillende projecten in en rondom the Blue House om de ouders hun eigen inkomen te laten verdienen. Op die manier worden de ouders geholpen om zelfvoorzienend te worden. Het leven van de twintig kinderen is drastisch veranderd sinds ze op school zitten. Als ze niet op school zouden zitten zoals voorheen, zouden ze elke dag naar de stad worden gestuurd om te bedelen en zouden ze worden uitgehuwelijkt op twaalfjarige leeftijd. Dit voorkomen wij, door de kinderen een betere jeugd en toekomst te geven. Students for Children is trots dat het dit prachtige project mag steunen!