India

Wat we doen

Students for Children sponsort het lesgeld, de schooluniformen en lesmaterialen voor een groep kinderen uit de sloppenwijk Nagwa in Varanasi, India.

Aantal kinderen bereikt

Via dit project zorgt Students for Children ervoor dat 15 kinderen naar de middelbare school kunnen. .

Kosten

De totale kosten van dit project bedragen €1500. De 15 kinderen kunnen hiervan een jaar lang naar school.

Projectpartner

Voor dit project wordt er samengewerkt met Stichting Duniya. Deze stichting wordt geleid door een lokaal bestuur die bestaat uit alle leraren die voor de stichting werken.

Meer over dit project

Vanaf september 2017 is Students for Children begonnen met het steunen van het project Duniya Generation via Stichting Duniya. Dit project vindt plaats in de sloppenwijk Nagwa, gelegen in de stad Varanasi in India. Door de armoede in deze sloppenwijk is het onderwijs voor veel kinderen hier niet toegankelijk. Dit komt doordat de kinderen vaak mee moeten werken om geld te verdienen voor hun familie. Daarom heeft Stichting Duniya een basisschool opgericht waar de kinderen voor een minimale vergoeding kwalitatief goed onderwijs kunnen volgen. Als vervolg op het onderwijs op de basisschool is Stichting Duniya het project Duniya Generation begonnen. Dit project zorgt ervoor dat de kinderen die de basisschool hebben afgerond verder kunnen naar de middelbare school. Voor kinderen uit een sloppenwijk is middelbaar onderwijs normaal gesproken niet mogelijk vanwege het kastensysteem en de hoge kosten. Dankzij de goed relatie van de stichting met de directeur van het Mahamana Madan Mohan Inter College krijgen oud-leerlingen van de basisschool nu de kans om verder te leren. Via het project Duniya Generation wordt het lesgeld, de schooluniformen en de lesmaterialen van deze kinderen gesponsord. Daarnaast kunnen de kinderen dagelijks gebruik maken van huiswerkbegeleiding op hun oude basisschool en worden er op deze manier ook mogelijke problemen gesignaleerd en opgelost. Students for Children steunt dit prachtige project door de kosten voor vijftien kinderen gedurende één jaar voor haar rekening te nemen.

[/fusion_text]