De maand maart stond in het teken van de aankomende jubileummaand. Volgende maand is het namelijk alweer 12,5 jaar gelden dat Ralph en David hun handtekening zetten onder de Kamer van Koophandel akte en hiermee officieel de ontwikkelingsorganisatie Students for Children oprichtten. In deze maand hebben we de plannen opgezet om het jubileum te vieren.

Naast de voorbereidingen voor het jubileum heeft Students for Children weer nieuwe projecten mogen uitkiezen om te steunen de komende tijd. Van de 5 projectvoorstellen zijn 2 projecten geselecteerd voor verdere samenwerking.

Het project van de Ugandese organisatie “Reach Out Nkokonjeru HIV/AIDS Initiative” (RONHAI) zet zich in voor 75 kwetsbare jongens tussen de 14 en 18 jaar die om verschillende redenen moesten stoppen met school en vaak wees zijn doordat hun ouders zijn overleden aan de gevolgen van HIV. Deze jongens worden opgeleid tot timmerman. Ze leren een echt vak, waardoor zij zichzelf en hun familie in de toekomst kunnen onderhouden. Aangezien de materialen (denk aan hamers, zagen, beitels, etc.) die worden aangekocht voor dit project ook door volgende generaties kunnen worden gebruikt is het project erg duurzaam.

Organisatie PWC richt zich op de heropbouw van een school in Congo. Door de gevolgen van de burgeroorlog zijn veel gebouwen en dus ook scholen vernield. In Lulenge Village is de vernielde school een van de weinige in de omgeving. Door deze vernielingen kunnen de omwonende kinderen dus niet naar school. Met behulp van PWC zal de vernielde school worden hersteld, waardoor de kinderen hun opleiding kunne voortzetten en zich beter kunnen voorbereiden op hun toekomst.