India

Wat we doen

Students for Children draagt bij aan de inrichting van een pas gebouwd klaslokaal in de stad Pushkar. Kinderen krijgen daarmee voor het eerst in hun leven een kans op onderwijs.

Aantal kinderen bereikt

Sinds januari 2018 kunnen tien kinderen naar school: zes kinderen van basisschoolleeftijd en vier kinderen van ongeveer 16 jaar. Het plan is om dit aantal uit te breiden als het project goed verloopt.

Kosten

De totale kosten van het project bedragen 1000 euro. Hiervan zijn tafels, stoelen, schoolboeken, schrijfmateriaal, een schoolbord en uniforms voor de kinderen bekostigd.

Projectpartner

De bijdrage van Students for Children aan dit schoolproject is onderdeel van het Sona Pushkar Project, dat is opgezet door Stichting Ohmnia.

Meer over dit project

De Indiase stad Pushkar is in trek bij toeristen, maar lijdt tegelijkertijd onder extreme armoede. Honderden gezinnen wonen in zelfgemaakte tenten en moeten zich zien te redden zonder inkomen en educatie. Toen Jaira tijdens haar reis door India met eigen ogen zag in wat voor erbarmelijke omstandigheden deze mensen leven, wilde ze graag iets voor hen betekenen. Daarom besloot ze als 21-jarige studente om haar eigen stichting op te richten, waarmee ze het Sona Pushkar Project startte. De eerste grote klus was de bouw van The Blue House: een onderkomen waar vijf volledige gezinnen konden gaan wonen. Bovendien krijgen zij dankzij Jaira maandelijks voedselpakketten.

De volgende stap is om de jeugd een kans op onderwijs te geven. Op die manier kan de vicieuze cirkel van armoede in het gebied doorbroken worden. Students for Children schiet te hulp door alle benodigdheden te faciliteren om een bestaand schoollokaal mee te vullen. Dankzij deze schoolmaterialen worden tien kinderen geholpen, waaronder vier jongeren van rond de zestien jaar. Zij hebben nog nooit naar school kunnen gaan, wat zou betekenen dat hun baankansen minimaal zijn. Gelukkig kan deze groep vanaf heden profiteren van de lessen van een privéleraar. De kennis en vaardigheden die de jongeren opdoen zorgt ervoor dat hun baankansen op termijn aanzienlijk vergroot worden.

Daarnaast zijn er nog eens zes kinderen van basisschoolleeftijd die toegang tot school hebben gekregen. Het Sona Pushkar Project heeft bereikt dat zij ’s ochtends naar een lokale basisschool in de buurt gaan. Vervolgens gaan ze in de middag naar het door Students for Children ingerichte klaslokaal. Hier krijgen ze extra verdiepende les (zoals Engels) van een privéleraar. Verder hebben ze de kans om te knutselen, spelletjes te spelen, te douchen, eten en te sporten. Het plan is om het aantal kinderen dat les krijgt in het klaslokaal op termijn uit te breiden, zodat meer kinderen uit Pushkar onderwijs krijgen. Het Sona Pushkar Project heeft vlakbij het klaslokaal een werkplek voor de moeders van de kinderen gemaakt. Met behulp van naaimachines maken ze tassen, kleedjes en kleding. Dit genereert nu al een goed inkomen en is hopelijk op termijn voldoende om het gezin te onderhouden.

[