Onderwijsprojecten
Students for Children steunt onderwijsprojecten over heel de wereld. In onze projecten vinden we het belangrijk dat het project bijdraagt aan ten minste één van de volgende punten:

  1. De verbetering van de kwaliteit van het onderwijs;
  2. Een toename van het aantal kinderen dat onderwijs volgt;
  3. De ontwikkeling van (onderwijs gerelateerde) praktische vaardigheden van de betrokken kinderen.

Ook is het van belang dat de noodzaak van een project wordt onderschreven door de lokale bevolking. Actieve participatie van de lokale omgeving bij de uitvoering van het project is daarbij een vereiste. Students for Children werkt altijd nauw samen met lokale partners die terugkoppeling geven in de vorm van informatie, foto’s en ander beeldmateriaal.

Kenia

Kenia

In 2009 is Students for Children begonnen met het sponsoren van kinderen uit een kleine Keniaanse gemeenschap die door de bevolking zelf ‘Blessend Camp’ wordt genoemd.

Lees meer

India

India

Met dit project zorgt Students for Children ervoor dat 15 Indiase kinderen een jaar lang naar de middelbare school kunnen.

Lees meer

Uganda

Uganda

Students for Children sponsort de productie van herbruikbare maandverbandsetjes
die na het geven van voorlichting over de menstruatie cyclus zullen worden uitgedeeld op
verschillende scholen in het Buikwe district in Uganda.

Lees meer

Bolivia

Bolivia

Students for Children sponsort de aanleg van vier schoolkassen en een aanvullend
lesprogramma voor vier basisscholen in de regio Noord-Potosí in Bolivia.
Lees meer

India

India

Students for Children draagt bij aan de inrichting van een pas gebouwd klaslokaal in de stad Pushkar. Kinderen krijgen daarmee voor het eerst in hun leven een kans op onderwijs.

Lees meer

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Students for Children geeft achtergestelde kinderen uit Johannesburg toegang tot de basisschool door hun schoenen en uniforms te betalen. Deze items zijn cruciaal om geaccepteerd te worden op een Zuid-Afrikaanse school.

Lees meer

Nieuw project?

Nieuw project?

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe projecten. Ken jij een onderwijsproject waarbij financiële steun een groot verschil zal maken? Laat ons dit dan weten of dien een projectvoorstel in!

Aanmelden project
Afgeronde projecten
Students for Children is al actief sinds 2006. In het verleden hebben wij ook andere projecten financieel kunnen ondersteunen. Benieuwd welke projecten dit waren? Kijk dan eens naar deze lijst.
Afgeronde projecten