Afgeronde projecten

Students for Children probeert onderwijs mogelijk te maken voor zo veel mogelijk kinderen wereldwijd. Om deze reden steunen wij al onderwijsprojecten sinds 2006. Op deze pagina vindt u een overzicht van de afgeronde projecten die wij door de jaren heen hebben gesteund. Alle projecten voldeden aan de criteria van Students for Children.
De projecten die wij in het verleden hebben gesteund zijn:

Nieuw project?

Heb je een interessant project? Of ken je een mooi project dat binnen onze criteria valt? Laat het ons dan weten! Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Colombia 

Students for Children sponsorde een aantal (aankomende) studenten uit Medellín, Colombia die deelnamen aan het project Studie & Werk.
Students for Children heeft dit project vanaf begin 2017 tot begin 2018 gesponsord.
Via dit project sponsorde Students for Children vier studenten. Dit waren kwetsbare jongeren uit gezinnen waarbij de ouders vaak niet hebben gestudeerd, waardoor zij vaak niet van huis uit worden gestimuleerd om verder te studeren. Daarnaast is het voor deze jongeren lastig om bepaalde zaken zelf uit te zoeken.
Het totale bedrag voor de vier studenten is € 2.076. Van dit bedrag worden de transportkosten en materiaalkosten voor de studenten voor gedurende 1 jaar betaald.
Voor dit project wordt er samengewerkt met de stichting Straatkinderen Medellín welke nauw samenwerkt met de lokale organisatie Fundación Caminos.

Guatamala 

Students for Children heeft met een bedrag van 2938 EUR Startup4kids gesponsord. Met hulp van dit bedrag zijn tien lokale leraren aangesteld, die 78 kinderen les geven in sociale en economische vaardigheden.
Students for Children heeft dit project vanaf januari 2016 gesponsord.
Met dit project ontvangen 78 kinderen met een verstandelijke en geestelijke beperking extra educatie om hen te helpen met sparen en ondernemende en milieuvriendelijke vaardigheden aan te leren. De leeftijd tussen de kinderen verschilt, maar door de verschillende beperking in de klassen zijn sommige kinderen mentaal jonger en hebben ze ander soort onderwijs nodig dan andere leeftijdsgenoten.
De totale kosten voor dit project bedragen 4297 EUR. Hiermee heeft Students for Children dankzij haar donateurs kunnen zorgen voor 2983 EUR.
Voor dit project wordt er samen gewerkt met twee lokale partners: FUNDAL en Escuela de Educación Especial Xelajú. Beide partners zijn gevestigd in Quetzeltenango, in de westelijke gebergten van Guatemala.

Indonesië

Students for Children heeft bijgedragen aan de opstart van een peuter speelzaal voor kansarme kinderen in het district Pangandaran in West-Java, welke in 2006 zwaar getroffen is door een Tsunami.
Students for Children heeft vanaf November 2015 dit project gesponsord.
De peuter speel zaal bestaat uit minimaal 15 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.
Het totale bedrag voor dit project is € 2.535. Hiermee heft Stidents for Children 2 leerkrachten, lesmateriaal, educatief speelgoed en speeltoestellen en matten om op te zitten.
We hebben samen gewerkt met de organisatie Stichting Meraih Bintang, een Nederlandse organisatie die nauw samenwerkt met twee lokale bestuursleden en vertegenwoordigers ter plekke.

Brazilië

Sport stimuleert de kinderen in de favela’s om mee te doen aan verschillende onderwijsprojecten. Students for Children heeft dit gesponsord door het salaris van een docent te betalen die wekelijks voetbal- en tennisles geeft.
Students for Children heeft vanaf maart 2015 dit project gesponsord.
Meisjes tussen de 4 en 14 jaar uit een favela in Rio de Janeiro kregen door onze bijdrage voetbal- en tennisles.
In totaal is er een bedrag van €3.290 bijgedragen door Students for Children.
Students for Children heeft voor dit project samen gewerkt met de stichting Estrela da Favela.

Bolivia

Een agrarische ingenieur gaf theorie en praktijklessen aan de kinderen over gezonde voeding en het bijhouden van schooltuintjes.
In 2015 startte de sponsoring van dit project.
Er zijn meer dan 400 kinderen bereikt met dit programma.
In totaal is er €2.500 bijgedragen aan dit project.
Dit project is gedaan in samenwerking met NME Mundial.

India

Dankzij microkredieten konden vrouwen hun eigen bedrijfjes starten en hun kinderen naar school sturen.
Vanaf april 2013 heeft Students for Children dit project gesteund. 
Vrouwen uit Tamil Nadu, India worden door dit project geholpen om hun eigen bedrijfje op te zetten en zo hun eigen gezin te onderhouden.
Students for Children heeft in totaal €2.000 geleend aan dit project wat is verdeeld in kleinere leningen van €75 – 275 aan de vrouwen. Na één jaar is de eerste helft terug betaald, en na twee jaar de andere helft.
Voor de steun aan dit project is er samen gewerkt met de stichting AID India.

Nepal

Students for Children heeft de boeken gesponsord van kinderen die slachtoffer zijn van geweld en uitbuiting.
In 2014 heeft Students for Children dit project gesteund. Tot nu toe worden deze schoolboeken nog steeds gebruikt!
Er gaan momenteel 150 kinderen naar de Teresa Academy die gebruik kunnen maken van de boeken. Daarnaast zijn de boeken ook voor toekomstige leerlingen.
Students for Children heeft € 500 gedoneerd om alle boeken aan te schaffen.
We werken samen met de lokale organisatie ‘Teresa Academy’. Er wordt nauw contact onderhouden met onze partners waardoor we goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen.

Ghana

Students for Children heeft bijgedragen aan de bouw van een schoolgebouw.
In 2013 heeft Students for Children dit project gesteund en eind 2014 was de bouw van het schoolgebouw af.
In dit schoolgebouw kunnen kinderen uit de omgeving basisonderwijs volgen. Deze school is eind 2014 in gebruik genomen, de bouw is in 2013 begonnen.
Dit project heeft Students for Children voor €180 gesteund.
We hebben hiervoor samengewerkt met de locale school in Ghana.

Paraguay

Students for Children heeft 5 computers, een laptop en een printer gedoneerd aan een basisschool in een klein dorpje in Paraguay.
In 2012 heeft Students for Children dit project in Paraguay gesteund.
De leraar gebruikt de laptop om naar een internetcafé in de buurt te gaan en recent schoolmateriaal te downloaden. Met de printer kan hij dit lesmateriaal vervolgens uitprinten en
aan de kinderen geven.
Students for Children heeft dit project gesponsord met een bedrag van €1.890. 
Dit project is geholpen in samenwerking met Ganadera Tapití S.A. 

Zuid-Afrika 

Students for Children heeft 5 laptops gedoneerd aan een naschoolse opvang voor weeskinderen. Het houdt de kinderen niet alleen van de straat maar het draagt ook bij lessen die zij op school niet krijgen.
In 2012 heeft Students for Children dit project in Zuid-Afrika gesteund.
Met dit project worden kinderen geholpen die naar de drop-in-centres komen van deze organisatie door ze computerles te geven.
Students for children heeft in totaal €1.340 bijgedragen aan dit project.
Er is samengewerkt met de stichting Makhundu Christian Support om de opvang voor de kinderen mogelijk te maken.

Guatemala 

Students for Children heeft bijgedragen aan de bouw van een school met een oven, een gasfornuis en elektriciteit.
In 2009 heeft Students for Children dit project in Guatemala gesteund.
Het project voorziet kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar in basiseducatie en voorlichting gedurende de dag op school.
Students for Children heeft dankzij haar donateurs een bijdrage kunnen leveren van €2.406.
De school Niño Obrero verschaft gratis onderwijs aan werkende kinderen die leven in extreme armoede en geen mogelijkheden hebben om deel te nemen aan het reguliere onderwijs. Deze kinderen werken doorgaans op straat als schoenenpoetser, verkopers van sieraden en op de (koffie) plantages.

Thailand 

Students for Children heeft een wc-gebouw, een waterverontreinigingssysteem en een regenopvang gedoneerd aan de Mae Naa Chaang Nua school.
in 2009 hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan een aantal projecten in Thailand.
Met dit project hebben alle kinderen van de Mae Naa Chaang Nua school in China gebruik kunnen maken van de geplaatste faciliteiten.
Dankzij de hulp van haar sponsors heeft Students for Children €3.495 kunnen doneren.
In samenwerking met Stichting Samsara heeft Students for Children een bijdrage kunnen leveren aan een aantal projecten in Thailand. Stichting Samsara heeft als doelstelling ‘het leveren van een bijdrage aan onderwijs en gezondheidszorg van achtergestelde bergvolkkinderen in Noordwest Thailand’. Concreet houdt Stichting Samsara zich bezig met het realiseren van schoolfaciliteiten zoals het bouwen en aanleggen van slaapzalen, kantines, keukens, toiletten, studieruimtes en drinkwatervoorzieningen op lagere en middelbare scholen zodat kinderen daar veilig en gezond kunnen verblijven.

China 

Students for Children heeft bijgedragen aan de bouw van nieuwe klaslokalen in Madunaida.

In 2008 heeft Students for Children hulp geboden aan dit project in China.
De drie nieuwe klaslokalen bieden plek voor 90 kinderen.
Students for Children heeft voor €1.860 een gedeelte van de bouw van nieuwe klaslokalen gefinancierd.
Voor de uitvoering van het project werd samengewerkt met Olivia Kraef, een Duitse promovendus woonachtig in Peking. Olivia deed daar onderzoek en begon in 2005 met Souleida, een initiatief om kinderen en dan vooral meisjes van arme families op het platteland in de Sichuan provincie een kans op basisonderwijs te geven.

Ethiopia 

Students for Children heeft bijgedragen aan de verbetering van het onderwijs voor Borana leerlingen in Zuid-Ethiopië. Er zijn 20 tafels en 40 stoelen gedoneerd.
In juli 2008 is het eerste deel gefinancierd. Dankzij alle donaties kon later de rest gefinancierd worden.
Op de school zitten gemiddeld 350 tot 400 meisjes en jongens en het gebouw heeft een paar slaapzalen waarin enkele scholieren kunnen verblijven.
In juli 2008 is voor €1.523 het eerste deel, 11 eettafels en 22 banken gefinancierd. Dankzij alle donaties kon later voor €1.477 de rest van de eettafels en banken gefinancierd worden.
Kune Zuva, een Nederlandse stichting die zich door middel van het steunen van kleinschalige projecten in Afrika inzet om de lokale bevolking een betere toekomst te bieden.