Na afloop van elke maand verschijnt er een update op de website met nieuws over onze projecten! In deze editie staat het project van Action Ministry in Kenia centraal.

Kenia
Voor het negende jaar op rij sponsort Students for Children Keniaanse kinderen door ze naar de basisschool Msingi Bora te sturen. Dit project is ons langslopende project en daarmee erg dierbaar voor ons. We werken al die tijd samen met Action Ministry, wat ons erg goed bevalt. Deze lokale stichting houdt het bestuur van Students for Children altijd uitstekend op de hoogte van de situatie van de gesponsorde kinderen met uitgebreide informatie over hun schoolprestaties en thuissituatie en door leuke foto’s te sturen.

De kinderen die we steunen groeien stuk voor stuk op in zeer moeilijke omstandigheden. We zijn dan ook erg trots op hen. Neem bijvoorbeeld Neema, die dankzij de steun van haar trouwe sponsor meneer Tennekes naar school kan. Haar ouders zijn weliswaar erg arm, maar liefdevol voor hun kinderen. Neema wordt al sinds 2013 gesponsord en is niet alleen een vrolijke meid, maar ook ongelooflijk intelligent. Ook dit schooljaar is ze weer de slimste van haar klas. We verwachten dat zij straks moeiteloos de stap kan maken naar de middelbare school.

Niet ieder kind kan een studiebol zijn. Mbeto, die al sinds 2009 gesponsord wordt door ons, is niet iemand die graag in de boeken zit. Hij behoort dan ook niet tot de besten van de klas maar dat neemt niet weg dat hij wel zijn stinkende best doet. Na de basisschool wil hij net als zijn grote broer Juma het liefst naar een technische school of een sportopleiding gaan volgen. Wij wensen Neema, Mbeto en de zes andere basisschoolleerlingen die we dit jaar sponsoren heel veel succes!