Na afloop van elke maand verschijnt er een update op de website met nieuws over onze projecten! In deze editie worden onze projecten in Uganda en India uitgelicht. 

Uganda
Sinds het begin van het nieuwe schooljaar in februari is MCODE weer druk bezig om vrouwelijke leerlingen uitleg te geven over de omgang met hun menstruatiecyclus. Honderden leerlingen (meisjes én jongens) kregen voorlichting om het gebrek aan kennis en het heersende taboe te doorbreken. Bovendien hebben bijna 200 meiden inmiddels herbruikbare maandverbandsetjes ontvangen dankzij de steun van Students for Children. Zij hebben nu de middelen en de kennis om beter om te gaan met hun fysieke gesteldheid, wat door Maslow niet voor niets de belangrijkste menselijke behoefte werd genoemd!

India
Vijftien kinderen uit de Indiase sloppenwijk Nagwa kunnen dagelijks naar de middelbare school én krijgen bijles op hun oude basisschool dankzij de steun van Students for Children aan Stichting Duniya.

In maart ontvingen we een leuke nieuwsbrief van de kinderen, waarin ze vertelden over hun achtergrond. Het meisje op de foto heet Aarti en is blij dat ze naar school kan gaan. Ze wil haar droom om oogarts te worden dolgraag waarmaken. De andere kinderen willen onder andere monteur, lerares en schoonheidsspecialiste worden.

Stichting Duniya besteed veel aandacht aan het betrekken van de ouders in het proces. Zij zijn zelf nooit naar school geweest en vinden het logischer dat hun kinderen zo snel mogelijk geld gaan verdienen. Bovendien zijn zij opgegroeid met het idee dat het normaal is om op vroege leeftijd te trouwen en kinderen te krijgen. Daarom is het van belang om de ouders te laten beseffen dat het voor de toekomst van hun kinderen cruciaal is dat zij naar school gaan.

Stichting Duniya doet dit middels voorlichtingen en persoonlijke gesprekken. Verder gelden er strenge regels: het is voor de ouders niet toegestaan om huiselijk geweld te gebruiken, de kinderen te laten werken of te laten trouwen voordat ze 22 jaar zijn. Een goede zaak!