Na afloop van elke maand verschijnt er een update op de website met nieuws over onze projecten! In deze editie komen onze projecten uit India (Varanasi) en Bolivia ter sprake.

India (Varanasi)
De maand mei stond voor de kinderen in het teken van de schoolexamens. Op de foto kun je een indruk krijgen van hoe deze examens afgenomen worden. De kinderen zijn allemaal erg ambitieus en hebben dan ook goed geleerd voor hun toetsen. Dit bleek ook uit de resultaten: alle leerlingen die wij steunen hebben hun examens gehaald! Dit betekent dat zij over zijn naar het volgende leerjaar van de middelbare school. Wel zijn er twee van de vijftien kinderen afgevallen wegens hun slechte thuissituatie, waardoor ze geld moesten gaan verdienen voor hun ouders om rond te komen. Stichting Duniya gaat kijken of het tweetal nu een praktische opleiding kan gaan volgen die minder tijd in de week kost.

Bolivia
Er is nu een volle cyclus geweest met de productie van groenten uit schoolkassen en uit de diverse moestuinen van de scholen. Terwijl het in Nederland langzaam zomer wordt, begint in Bolivia het koude seizoen. In het 3.800 meter hoge Sacaca is het in de maanden juni, juli en augustus ijzig koud. Temperaturen kunnen ‘s nachts dalen – 20 graden Celcius. Niemand heeft hier een verwarming. Alleen tijdens het koken warmen de kleine lemen boerderijtjes een beetje op. Zowel volwassenen als kinderen moeten hun energie uit het eten halen. Gelukkig leren honderden kinderen in deze regio nu om hun eigen voedsel te verbouwen, waarmee ze zichzelf én hun families kunnen onderhouden.