Na afloop van elke maand verschijnt er een update op de website met nieuws over onze projecten. In deze editie geven we aandacht aan ons project in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika
Students for Children steunt maar liefst 75 kinderen met dit project. Dat is voor ons als een kleine stichting een erg groot aantal. Het schooljaar van deze kinderen, die allemaal naar de basisschool gaan, loopt door tot en met december. In het nieuwe jaar start na een welverdiende vakantie dan weer het volgende schooljaar. Het doel is om ervoor te zorgen dat alle kinderen over kunnen gaan naar het volgende leerjaar, zodat ze een volgende stap kunnen zetten in hun ontwikkeling.

Onze lokale partner PWC heeft laten weten dat liefst 60 van de 75 kinderen goede tot heel goede resultaten halen op school! Wij zijn ongelooflijk trots op deze kinderen. Voor sommigen is het pas het eerste jaar dat zij naar school kunnen gaan. De 15 andere kinderen presteren iets minder, maar PWC heeft goede hoop dat het hun alsnog gaat lukken om over te gaan naar het volgende schooljaar. De lokale stichting gaat zoveel mogelijk bij de families van de kinderen langs. Sinds eind juli heeft PWC een bezoek gebracht aan 29 families. Doordat deze kinderen nu naar school kunnen is er grote verbetering gemerkt en de families zijn hier erg dankbaar voor. De thuisbezoekjes geven ook een beter inzicht in de achtergrond van de sponsorkinderen. In sommige gevallen hebben kinderen al op jonge leeftijd veel tegenslag moeten doorstaan, wat het extra knap maakt dat veel van hen goed presteren op school!