Uganda

Wat we doen

Students for Children steunt een groep kinderen die hun ouders hebben verloren aan de gevolgen van aids. Wij financieren alle spullen die zij nodig hebben om naar de middelbare school te kunnen gaan.

Aantal kinderen

Met dit project kunnen we twintig weeskinderen naar de middelbare school sturen. Zij worden na het verlies van hun ouders opgevoed door hun oma's.

Kosten

Het steunen van deze kinderen kostte 1.542 euro. Met veel van de spullen die Students for Children heeft gefinancierd kunnen zij meerdere jaren vooruit.

Projectpartner

Dit educatieve project is onderdeel van een groter geheel: het Green Butterfly Project. Dit initiatief is opgezet door Rape Hurts Foundation. Deze stichting zet zich onder andere in voor weeskinderen.

Uganda is niet alleen een van de armste landen in de wereld, maar een groot deel van de bevolking is bovendien besmet met hiv. Hierdoor verliezen kinderen soms al op jonge leeftijd hun ouders aan de gevolgen van aids. Het verschrikkelijke gemis van hun ouders maakt het nog lastiger voor deze jongeren om te ontsnappen aan armoede en de gevolgen die dit heeft. Daarom is van essentieel belang dat deze jongeren naar school kunnen gaan, zodat zij een kans hebben op een betere toekomst. Met dit project steunt Students for Children 20 kinderen door de spullen te betalen die zij nodig hebben op de middelbare school, zoals schooluniformen, boeken, schriften en schrijfgerei. De kinderen zullen gaan dagen in de week naar het Kabukye Senior Secondary School. Eigenlijk geldt er voor de kinderen een inschrijvingstarief, maar voor het Green Butterfly Project is geregeld dat de weeskinderen (gezien hun lastige situatie) geen inschrijfgeld hoeven te betalen.

De kinderen die met dit project geholpen worden, hebben dankzij eerdere sponsors al de basisschool kunnen doorlopen. Het doel is dat zij straks een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan als ze de middelbare school succesvol afgerond hebben. De steun van Students for Children is onderdeel van een groter project: het Green Butterfly Project. Dit initiatief is specifiek gericht op het helpen van weeskinderen in Uganda, die voornamelijk door hun grootouders opgevoed worden. Naast het educatieve aspect krijgen de kinderen bijvoorbeeld ook voorlichting over hygiëne en wordt er gewerkt aan de voedselzekerheid. Students for Children ondersteunt deze integrale aanpak, omdat het verbeteren van de verschillende aspecten in het leven van kansarme kinderen de meest duurzame wijze is om hun toekomstperspectief te verbeteren.