Uganda

Wat we doen

Students for Children sponsort de productie van herbruikbare maandverbandsetjes die na het geven van voorlichting over de menstruatie cyclus zullen worden uitgedeeld op verschillende scholen in het Buikwe district in Uganda.

Aantal kinderen bereikt

In totaal zullen 250 meiden een herbruikbare maandverbandsetje ontvangen. Daarnaast zullen ongeveer 500 kinderen (jongens en meiden) voorlichting ontvangen over wat de menstruatiecyclus precies inhoudt.

Costs

De totale kosten van dit project bedragen € 1400 euro. Hiervan zullen 250 herbruikbare maandverbandsetjes geproduceerd worden en zal voorlichting worden gegeven aan zowel jongens als meisjes op de verschillende scholen.

Projectpartner

Voor dit project werkt Students for Children samen met de stichting Mission for Community Development (MCODE).

Meer over dit project

Sinds augustus 2017 steunt Students for Children een project in het Buikwe district in Uganda. In deze plattelandsstreek presteren meisjes vaak minder goed op school dan jongens. Daarbij haken zij vaker vroegtijdig af. De stichting Mission for Community Development (MCODE) kwam erachter dat de reden hiervoor vaak is dat de meisjes niet weten hoe zij met hun menstruatie om moeten gaan. Vaak weten zij niet precies wat hun menstruatie is en hoe zij ervoor moeten zorgen dat zij hun persoonlijke hygiëne behouden als ze ongesteld zijn. Daarnaast zijn maandverband en tampons voor deze groep vaak onbetaalbaar. Hierdoor is de menstruatie voor deze meiden vaak een groot probleem en zorgt dit er zelfs voor dat ze gemiddeld 4 à 5 dagen school per maand missen. Vandaar dat MCODE dit probleem wil aanpakken en in samenwerking met Students for Children 250 herbruikbare maandverbandsetjes gaat produceren. Deze zullen uitgedeeld worden op verschillende scholen in het Buikwe district. Daarnaast zal er ook op elke school een uitgebreide voorlichting worden gegeven over de menstruatie cyclus om het taboe op dit thema te doorbreken. Hierdoor zullen de meiden beter weten wat hun menstruatie inhoudt, hier beter mee leren omgaan en uiteindelijk ook beter gaan presteren op school!