Na het enorme succes van de actie die de leerlingen van het Bonifatiuscollege in Utrecht hadden georganiseerd, deden ook de leerlingen van het St. Gregoriuscollege in Utrecht hun uiterste best zo veel mogelijk geld voor Students for Children op te halen. Op 30 maart, 1, en 2 april vond de Vastenactie plaats.

Op iedere actiedag hadden twee van onze bestuursleden de eer een kijkje te mogen nemen bij de ceremonie en te komen vertellen over onze stichting. Twee oud-bestuursleden, Vincent en Simone, hielden een presentatie over ons project in Kenia, waar zij zelf al meerdere malen een persoonlijk bezoek aan hebben gebracht. De eigen foto’s, verhalen en enthousiasme waarmee zij hun presentatie hielden sprak de leerlingen erg aan. Wij als bestuur waren onder de indruk van de schoolband, hun optreden klonk iedere keer weer hartstikke goed!

Op donderdag 2 april was het dan zover: de dag van de sponsorloop. Voor elke ronde die de leerlingen aflegde, werden ze gesponsord met een betaald bedrag, dat in zijn totaliteit naar Kenia zal worden gestuurd. Wij zijn hartstikke benieuwd hoeveel er uiteindelijk is opgehaald, maar dat is nog even afwachten: de totale opbrengst zal eind mei bekend worden gemaakt. Spannend!